Seminar: Stres i metode upravljanja stresom; 9. svibnja 2024.

Apr 08, 2024

Najavljujemo prvu edukaciju u organizaciji Hrvatskog inženjerskog saveza i Hrvatskog psihološkog društva. Prva edukacija odnosi se na stres, najrašireniji pojam u poslovnom svijetu 21. stoljeća, svijetu punom neizvjesnosti uzrokovanih turbulentnim promjenama na tržištu, elementarnim nepogodama, ratovima, epidemijama itd.

 

ZAŠTO JE POTREBNA EDUKACIJA O STRESU I METODAMA UPRAVLJANJA STRESOM?

Razvoj digitalnih tehnologija u 21. stoljeću doveo je do opće preopterećenosti pojedinca koji u većini slučajeva nikako ne uspijeva postići balans između poslovnog i privatnog života što rezultira sniženim raspoloženjem, a u ekstremnim situacijama i depresijom. Upravo zbog toga količina stresa kojoj smo izloženi na dnevnoj bazi polako, ali sigurno dovodi do niza negativnih posljedica na fizičko i  mentalno zdravlje. S druge strane, razumijevanje stresa i alati za njegovo upravljanje mogu pomoći u stvaranju ravnoteže između poslovnog i privatnog te u konačnici povećanju zadovoljstva životom. Isto tako, prepoznavanje znakova stresa i pravovremena efikasna reakcija može spriječiti eskalaciju stresnih situacija. U konačnici, osjećaj kontrole nad vlastitim reakcijama i sposobnost nošenja sa stresom pozitivno utječe na samopouzdanje i vlastitu psihološku dobrobit.

 

KOME JE EDUKACIJA NAMIJENJENA?

Edukacija je namijenjena prvenstveno inženjerima koji često na poslu:

  • imaju stresne situacije, kojima dio tog stresa može utjecati i na privatni život;
  • povremeno i/ili često osjećaju posljedice nagomilanog stresa i dovode se u opasnost da ga ne mogu uvijek samostalno savladati.

 

ISHODI UČENJA: PO ZAVRŠETKU EDUKACIJE POLAZNICI ĆE:

  • Znati definirati pojam stresa, njegove simptome i kratkotrajne te dugotrajne posljedice;
  • Razlikovati pozitivan od negativnog stresa;
  • Znati primijeniti metode upravljanja stresom;
  • Znati primijeniti strategije za prevenciju stresa;
  • Znati prepoznati „burnout“ i kako ga prevenirati.

 

Predavačica: Nelija Rudolfi, mag. psih.

Izvadak iz biografije: Nelija Rudolfi, druga dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva od 2017. godine, živi i radi u Splitu. Tijekom svog radnog vijeka najviše se bavila psihologijom potrošača radeći u nekoliko agencija za marketing, dobivajući za svoje projekte brojne nacionalne i međunarodne nagrade. Drugo područje njezinog djelovanja je klinička psihologija ili točnije rečeno psihoterapija (bihevioralno-kognitivna terapija). Aktivno sudjeluje, kroz radionice, edukacije i savjetovanje i u radu Centra za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Posebno je inspiriraju mladi ljudi tako da od 2021. predaje na studiju psihologije – Filozofski fakultet u Splitu, a od 2023. i na studiju Komunikacija i mediji, također u Splitu. Kroz svoj cjelokupni rad intenzivno promovira struku smatrajući da psihologija može i mora imati veću vrijednost i poziciju u našem društvu.

 

Predavač: Josip Lopižić, mr. spec. klin. psih.

Izvadak iz biografije: Josip Lopižić, predsjednik Hrvatskog psihološkog društva, živi i radi u Dubrovniku. Zaposlen u Službi za psihijatriju Opće bolnice u Dubrovniku. Dominantni stručni interes su mu klinička i zdravstvena psihologija, specifičnije psihoonkologija i psihološko savjetovanje. Tijekom karijere obnašao niz dužnosti, bio je član Upravnog odbora EFPA-e (Europsko udruženje psiholoških asocijacija), nacionalnog Odbora za psihoonkologiju, a trenutačno obnaša dužnost člana Povjerenstva za unaprjeđenje i promicanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje i liječenje mentalnih poremećaja Ministarstva zdravstva. Nastavnik je na prijediplomskom i diplomskom studiju kliničkog sestrinstva na Sveučilištu u Dubrovniku.

 

Termin i lokacija

Termin:

  1. svibnja 2024 od 9:00 do 17:00

Lokacija:

Tehnika d.d., Ul. grada Vukovara 274-5, 10000, Zagreb

 

Obavijest o prijavi

 

Prijave i pristojbe

Cijena seminara:

  • Za članove udruge članice HIS-a 185 € + PDV.
  • Za ostale polaznike 210 € + PDV

Pristojbu treba po primljenome predračunu uplatiti do početka seminara, a obuhvaća: radne materijale, ručak, osvježenje u stankama i potvrdu o sudjelovanju.

 

Načini prijave:

S pomoću elektroničke prijavnice. Broj polaznika je ograničen.

 

Odjava seminara:

Ako odjavu zaprimimo tri radna dana prije početka seminara, pristojbu vraćamo u cijelosti. Za odjave nakon toga roka zaračunavamo 25 % administrativnih troškova. U slučaju nedolaska na seminar bez prethodne odjave naplaćujemo punu pristojbu.

Organizator ima pravo otkazati seminar do 25. 4. 2024.

 

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije obratite se na tajnik@his-hr.hr

 

Vijesti
Comments are closed.