135 godina HIS-a

Mar 13, 2015

2013. godina za HIS je bila u znaku proslave 135. godina od osnutka. 11. prosinca 2013. HIS je organizirao proslavu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Za obilježavanje našeg jubileja izabrali smo povijesnu kongresnu dvoranu u kojoj je 1991. godine proglašena nezavisnost Republike Hrvatske. Time smo željeli poslati i poruku da je svaka teškoća ujedno i izazov.

Na svečanoj sjednici, odlukom izvanredne Skupštine HIS-a, dodjeljena su brojna javna priznanja u skladu s Pravilnikom o priznanjima i nagradama: pojedincima, institucijama, poslovnim subjektima, članicama i savezima, za iznimna postignuća i značajan doprinos razvitku i djelovanju HIS-a te poticanje na aktivnosti koje su tome usmjerene.

 

Potpisivanje sporazuma o suradnji

Nastojimo u svom radu ostvariti i kvalitetnu suradnju s različitim komplementarnim institucijama te je u tom smislu na svečanosti potpisan sporazum o suradnji s HATZ-om, Hrvatskom akademijom tehničkih znanosti.

 

 

 

Također potpisani su i sporazumi o suradnji sa Union of Scientific and Engineering Associations of Ukraine,  i Izraelom.


Prva inženjerska iskaznica

 

Posebna pozornost na svečanosti obilježavanja našeg jubileja posvećena je dodjeli prve inženjerske iskaznice i priznanja. Prva inženjerska iskaznica izdana je mladoj inženjerki građevine.

 

 

 

no images were found

no images were found

Uncategorized
Comments are closed.